zondag 29 maart 2009

01) Het plan, de vlucht en de periode

Het plan om Ierland te bezoeken was er al lang, maar we wilden toch nog eerst wat extra info. In ieder geval: het is nu definitief. Zondag 22 maart 2009 hebben we dan maar de knoop doorgehakt en de vlucht geboekt: we vliegen met Aer Lingus van Zaventem naar Dublin.
Ons idee was om ongeveer rond de 200 euro te besteden om er te geraken. Na alle gegevens ingevuld te hebben kwamen we aan 209 euro en dat is best okee. We hebben dan ook niet verder gezocht. 209 euro, weg en weer met twee, alle kosten en taksen inbegrepen.
Voor wie met Aer Lingus wil vliegen: ga maar naar deze site:
http://www.aerlingus.com/cgi-bin/obel01im1/bookonline/index.jsp


Aer Lingus, met het typische Ierse klaverblad

Het plan is als volgt:
- Aankomst in Dublin op 15 augustus 2009
- 1e bezoek aan Dublin op 16 augustus 2009
- 17 augustus vertrek in Noordelijke richting voor een rondreis.
.....
- 29 augustus: terug in Dublin en naar huis.
Het eerste wat we nu te doen hebben is een eerste hotel of B&B in Dublin. Een chique hotel hoeft voor ons niet, we zijn zeker niet veeleisend. De logies voor de rest van de reis zullen we ter plaatse zoeken. We doen toch meestal de kustlijn van Ierland en ieder plaatsje of stadje heeft een overaanbod aan B&B (Bed & Breakfast), dus zou dat geen probleem zijn.
De auto moet ook nog bekeken worden, en dat doen we binnenkort wel.

De rondreis met de bezienswaardigheden moet nog worden uitgestippeld, maar daar ben ik nu lichtjes mee begonnen. Meer hierover in een volgende publicatie.

To be continued...