dinsdag 23 juni 2009

Etappe 9: Dingle to Killarney

Minder bekend dan The Ring of Kerry, maar zoveel mooier – en rustiger – is de Ring of Dingle, soms ook The Slea Head Drive genoemd.
Dingle is een prachtig schiereiland. The National Geographic Traveler beschreef het eens als "the most beautiful place on earth"), maar dat zeggen ze van zoveel plaatsen in Ierland.

Slea Head Drive, Dingle, Co Kerry
-----------------------------------------

Maar Dingle heeft het wel allemaal: wandelen, mooie autoritten, geschiedenis en cultuur, leuke stadjes, strand en zee, vissen, …


Dingle Town
---------------------


We beginnen echter met de Ring of Dingle of de Slea Head Drive. Dit is een autorondrit van ongeveer 50 km die begint en eindigt in Dingle Town en naar het schijnt mag je deze gewoon niet overslaan. De rit voert naar het uiterste westen van het schiereiland en doet onderweg vele interessante en prachtige plaatsen aan, met mooie uitzichten over bergen, eilanden en de Atlantische Oceaan.


Een beschrijving van alle bezienswaardigheden tijdens deze rit is haast ondoenlijk. We vinden er ogham stones, stenen met Keltische inscripties uit de 3e of 4e eeuw, een ring fort in Dunbeg tesamen met “beehive huts” (stenen hutten in de vorm van een bijenkorf), Coumeenoole Strand waar de film Ryan’s Daughter is opgenomen, enz, enz, enz. Een indruk krijg je hier

Dunbeg Ring Fort
-------------------------------


"Beehive Huts". Hutten in de vorm van een
bijenkorf. De stenen zijn gestapeld zonder cement.
----------------------------------------------------------



Gallarus Oratory, een kapel van gestapelde stenen
-------------------------------------------------------------

Na de Ring is het nog een korte rit naar Killarney – iets minder dan 70 km. De weg voert ons eerst naar Inch Strand (Trá Inse), het mooiste strand van Ierland en 3 mijl (±5 km) lang. Daarna rijden we verder naar Castlemaine en Killarney.
Killarney is een drukke toeristenplaats in het zuidwesten van Ierland. Dat er zo veel toeristen komen is overigens niet iets van de laatste tijd. In 1997 werd gevierd dat Killarney al 250 jaar toeristen trekt.

Hier de rit naar Killarney.

De naam Killarney is afgeleid van het Ierse “Cill Airne”, wat "kerk van de sleedoorn" betekent. Prachtige meren en de bergketen Macgillycuddy’s Ridge illustreren de omgeving.
Onze nieuwe stek vinden we bij Mrs Greta Doyle in het centrum van de stad. We blijven er 2 nachten.http://www.algret.com/

To be continued...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten