dinsdag 28 juli 2009

Etappe 12: from Cashel back to Dublin Airport

De laatste rit: 270 km van Cashel naar Dublin Airport.
We volgen de N8 richting Carlow, waar we net voorbij de stad de Brownshill Dolmen vinden; we zijn intussen 98 km verder. Deze dolmen zou tussen de 4900 en 5500 jaar geleden gebouwd zijn en met zijn gewicht van 100 ton is de deksteen de grootste van Europa. We vinden hem zichtbaar langs de weg, dus omrijden is het zeker niet.

De Brownshill Dolmen
------------------------------

De volgende stop is wel iets omrijden, maar ongeveer 12 km is niet zoveel. Nabij het dorpje Ballon kunnen we de Altamont Gardens bezoeken. Deze tuin is het resultaat van 250 jaar plantenzorg met siertuinen en wandelpaden langs het meer. Californische sequoias groeien hier ook. De toegang is vrij, behalve de “guided tour”, die twee euro kost.

Altamont Gardens
--------------------------

60 km verder, ten zuiden van de stad Dublin bevinden we ons in de Wicklow Mountains. Dit weidse Nationale park met zijn spectaculaire natuurschoon is rond 20.000 hectare groot en omvat glooiende dalen, veel groen, meren en een woud. Men vindt er ook de ruïnes van een klooster-nederzetting in de Glendalough valley. Deze kloostergemeenschap werd door St. Kevin in de zesde eeuw gesticht en is gebouwd in een vallei met twee meren. De nederzetting bestond uit een ronde toren, stenen kerkjes en gedecoreerde kruisen.
Hoogtepunten in de Wicklow Mountains zijn het National Park, verschillende ruïnes en de twee meren van Glendalough.

Glendalough in de Wicklow Mountains
---------------------------------------------

Dichter bij Dublin vinden we de Powerscourt Waterval van 121 m hoog nabij het dorp Enniskerry.

Powerscourt Waterval
-----------------------------

Tenslotte nog de link naar de rit

Dat was het. De reis die we eigenlijk nog moeten doen.
Rest nog enkel de laatste rit voor vandaag: back to the airport, de auto afleveren en op één of andere manier in het Days Hotel Dublin Airport geraken. Daar hebben we een kamer geboekt vlakbij de luchthaven. De vlucht is toch vroeg en we hebben absoluut geen tijd meer over om nog naar Dublin te gaan.
Hoogstwaarschijnlijk zal het een boeiende reis worden. Er is enorm veel te zien, niet alleen ruines en stone circles, maar ook natuurschoon. Het weer kan wel eens tegenvallen, het is geen zonnige vakantiebestemming en we weten dat we regelmatig regen zullen hebben.
Toch moet ik vaststellen dat er niemand klaagt over het weer, ze zijn wel altijd razend enthousiast over de mensen, de natuur, de sfeer, de muziek.

We zullen zien, maar ik heb er alle vertrouwen in.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten